Hoe betalingsregelingen treffen?

Hoe betalingsregelingen treffen?

Wanneer je de eigenaar van een bedrijf bent, dan is dit waarschijnlijk je passie. Je hebt hier erg veel voor over en je moet er niet aan denken dat het minder gaat met je bedrijf. Helaas kan dit iedereen overkomen en hier zal je op voorbereid moeten zijn. Een ding is in ieder geval een feit en dat is dat het altijd goed is om de boekhouding op orde te hebben. Dit zorgt ervoor dat jij een beter beeld hebt van de financiële situatie van je onderneming. Mocht er bijvoorbeeld te weinig geld binnenkomen en geef je te veel uit, dan kan je onderneming in de problemen komen. Op het moment dat jij een goede boekhouding hebt, dan zie je al snel dat het mis gaat. Het doen van de boekhouding is echter niet iets dat voor iedereen is weggelegd. Het is vrij lastig en het is dan ook niet gek dat mensen hier opleidingen voor volgen. Mocht jij ervoor willen zorgen dat jouw boekhouding helemaal in orde is, dan raden wij het zeker aan om een boekhouder of een accountant in te schakelen.

Klanten die niet betalen

Wanneer je een boekhouder inschakelt, dan krijg je een goed beeld van jouw financiële situatie. Echter kan het dan nog gewoon zo zijn dat je klanten niet betalen en jij hierdoor jouw klanten ook niet meer kunt betalen. Dit is iets dat gebeurde in de economische crisis en hierdoor vielen er een hoop gezonde bedrijven om. Op het moment dat jij klanten niet meer kunt betalen is het aan te raden om een betalingsregeling in te zetten. Je spreekt dan met de klant af dat je het verschuldigde bedrag bijvoorbeeld in 6 maanden betaalt. Zo krijg je ruimte en kom je niet meteen in de ellende te zitten.

Heb jij zelf klanten die jou niet betalen en willen deze geen regeling treffen? Dan is het absoluut aan te raden om een incassobureau in te schakelen. Een incassobureau zal er namelijk voor gaan zorgen dat jij je geld alsnog zult gaan krijgen en dat is natuurlijk top. Op het moment dat de klant het echt niet heeft en failliet gaat, dan is de kans helaas klein dat je geld alsnog terug gehaald gaat worden. Je hebt dan simpelweg pech en dat is vervelend. Dat bedrijven failliet gaan hoort er helaas wel bij. Het kan natuurlijk niet zo zijn dat ieder bedrijf een succes wordt. Echter wil je er waarschijnlijk alles aan doen om jouw bedrijf wel een succes te laten worden en dat is een goede keuze.

MEER TE WETEN KOMEN

klanten

betalen

boekhouding