Een slechte boekhouding

Een slechte boekhouding

Een slechte boekhouding is absoluut niet aan te raden wanneer je ondernemer bent. Een slechte boekhouder kan namelijk het begin zijn van je ondergang en dat is vrij makkelijk te verklaren. De boekhouding kan namelijk gezien worden als het fundament van je bedrijf. Is het fundament niet goed, dan stort de boel zo in elkaar en dat wil je natuurlijk niet. Een goede boekhouding houdt in dat je precies weet wat er binnenkomt en wat er uit gaat. Echter is dit iets dat veel mensen die een bedrijf hebben als een secundaire taak zien in plaats van als een primaire taak en dat is een misvatting. Uiteraard begrijpen wij ook dat het niet je core business is, je verdient er natuurlijk niet geld mee. Echter is het dus wel heel belangrijk en dit is niet alleen het geval omdat je het overzicht dan beter kunt behouden.

Voorkom boetes

Een goede boekhouding zorgt er dus voor dat je het overzicht behoudt. Echter is er nog een belangrijke reden om de boekhouding van je onderneming goed te doen. Wanneer je dit niet doet, dan kan je namelijk flinke boetes krijgen van de Belastingdienst. In Nederland ben je namelijk verplicht om je boekhouding bij te houden. Dit houdt in dat je ieder kwartaal je BTW aangifte doet. Wanneer je een bedrijf hebt moet je de btw die je ontvangt zelf namelijk netjes opzij zetten. Ieder kwartaal zal je dit vervolgens naar de belastingdienst over moeten maken. Doe je dit niet, dan krijg je dus een boete. Tevens zal er ieder jaar inkomstenbelasting betaalt moeten worden. Heb je mensen in dienst? Dan zal je iedere maand loonbelasting moeten betalen.

Een specialist inschakelen

Het doen van de boekhouding is dus iets dat je door een specialist zult moeten doen, tenzij je er zelf natuurlijk een bent. Het is niet makkelijk en daarom hebben veel mensen hier een opleiding voor gevolgd. Mocht jij nog op zoek zijn naar een goede boekhouder, raadpleeg dan het internet. Op het internet vind je namelijk erg veel aanbieders en deze kun je gemakkelijk met elkaar vergelijken. Dit is ideaal want hierdoor kom je er al snel achter als een bepaalde aanbieder zijn werk niet goed doet. Wanneer een aanbieder zijn werk niet goed doet, dan laten mensen namelijk een negatieve review achter. Zie jij bij een bepaalde aanbieder veel negatieve reviews? Dan is het aan te raden om voor een andere partij te gaan. Een partij die wel een goede naam heeft!

MEER TE WETEN KOMEN

klanten

betalen

betalingsregelingen