Wat te doen bij klanten die niet betalen?

Wat te doen bij klanten die niet betalen?

Op het moment dat klanten jou niet meer kunnen betalen, dan kan dit voor behoorlijk wat problemen zorgen. Mocht dit bij jou het geval zijn, dan is het zaak om niet meteen in paniek te raken, dit hoort nou eenmaal ook bij ondernemen. Ben jij ondernemer, dan vind je dit waarschijnlijk een prachtig vak, echter komen er ook veel dingen bij kijken waar je misschien niet op zit te wachten. Denk hierbij dus aan klanten die niet betalen. Mocht jij willen weten wat je in dit geval het beste kunt doen, dan raden we het je aan om verder te lezen. Op deze pagina geven we jou hier namelijk informatie over.

Je komt zelf in de problemen

Wanneer je ontzettend veel opdrachten hebt, dan kan je dus wel stellen dat het goed gaat met je bedrijf, echter is dit niet helemaal het geval. Het kan namelijk nog zo goed gaan, helaas zijn er altijd bedrijven die niet betalen en dat is erg vervelend. Sterker nog, dit zou er zelfs voor kunnen zorgen dat jij straks je rekeningen niet meer kunt betalen en je dus ook in de problemen komt. Dit gebeurde in de vorige crisis, hierdoor gingen veel bedrijven failliet die zelf eigenlijk heel gezond waren. Wil jij weten wat je het beste kan doen op het moment dat een klant je niet betaald, lees dan de volgende alinea!

Schakel een incassobureau in

Wanneer je klanten je niet betalen, dan ga je waarschijnlijk het liefste zelf verhaal halen bij de klant, echter is dit absoluut geen goed idee. Wanneer je ondernemer bent zal je namelijk professioneel moeten blijven. Doe je dit niet, dan kan dit erg slecht zijn voor de naam van je bedrijf. Juist daarom is het aan te raden om een incassobureau in te schakelen. Dit is een speciaal bedrijf dat er alles aan doet om je geld terug te halen. Mocht het bedrijf waar jij nog geld van krijgt het geld gewoon hebben, dan is de kans groot dat jij het dankzij het incassobureau gewoon terug gaat krijgen. Zij doen er alles aan op een legale manier om een partij te laten betalen en dat is natuurlijk top. Wees slim en ga op zoek naar een incassobureau met een goede naam. Aan de hand van reviews kom je er al snel achter welke aanbieder goed is en welke dat niet is.

MEER TE WETEN KOMEN

betalen

betalingsregelingen

boekhouding