Hoe je een perfect kerstgeschenk voor je personeel kiest

De kerstperiode is hier en we weten allemaal wat dat betekent – het is geschenken tijd! Of je nu een salarisadministrateur, een eigenaar van een klein bedrijf of een HR-manager bent, het hebben van een lijst met geschenken kan overweldigend zijn. Maar hoe zorg je ervoor dat je kerstgeschenk voor je personeel memorabel is en niet een standaard cadeau? In deze blog geven we je enkele tips om het perfecte kerstgeschenk voor je personeel te kiezen.

Vertel je werknemers dat ze gewaardeerd worden

Een kerstgeschenk is de perfecte manier om je werknemers te laten zien dat je hen waardeert. Het is dus belangrijk om ervoor te zorgen dat je het juiste geschenk geeft. Denk na over wat je werknemers graag zouden willen ontvangen en wat hun individuele smaak is. Misschien willen ze graag een cadeaubon van hun favoriete restaurant of houden ze van leuke bureau accessoires. Het belangrijkste is om te laten zien dat je hen zorgvuldig hebt overwogen en dat hun harde werk niet ongezien blijft.

Maak het persoonlijk

Niemand houdt ervan om een standaard kerstcadeau te ontvangen. Personaliseer daarom het geschenk voor elk lid van je personeel. Dit kan door bijvoorbeeld hun naam op het geschenk te laten graveren of door het geschenk zelf te personaliseren met hun favoriete kleur. Dit toont jouw werknemers dat je hen echt kent en je hen waardeert als individuen.

Overweeg ervaring geschenken

Naast materiële dingen kan een ervaring ook als een geweldig kerstgeschenk dienen. Overweeg bijvoorbeeld een dagje uit voor je personeel, zoals een spa-dag of een sportevenement. Dit type cadeau biedt niet alleen een leuke ervaring, maar laat ook zien dat je het welzijn van je werknemers belangrijk vindt buiten het werk.

Wees bewust van het budget

Voordat je een cadeau koopt, is het belangrijk om je budget in gedachten te houden. Als je een klein budget hebt, zijn er nog steeds tal van opties zoals persoonlijke kaarten met handgeschreven notities of een leuke cadeaubon. Je kan ook werken met een groter budget, daarbij is het idee eerder om indruk te maken en een onvergetelijke ervaring te creëren.

Geef het tijdig

Last but not least, zorg ervoor dat je het kerstgeschenk tijdig heeft. Onthoud: de kerstperiode kan al druk genoeg zijn voor iedereen, dus het is belangrijk om de geschenken zo snel mogelijk te plannen en uiterlijk enkele weken voor de kerst aan het personeel te geven. Op die manier kunnen ze genieten van hun presentjes tijdens hun vakantie en zijn zij er klaar voor om in het nieuwe jaar weer gemotiveerd aan de slag te gaan.

Er zijn genoeg kerstcadeau-ideeën die je kunt geven aan je personeel, of je nu een klein of groot budget hebt. Het is belangrijk om te onthouden dat werknemers zich niet alleen gewaardeerd voelen door het geschenk zelf, maar ook door de gedachte daarachter. Door rekening te houden met hun persoonlijke smaak, het budget, en hen een ervaring cadeau te doen, kan je een perfect kerstgeschenk voor je personeel vinden. Het geven van een kerstcadeau is een kleine manier om je werknemers te laten zien dat je om hen geeft en hen bedankt voor hun harde werk gedurende het hele jaar. Voor meer informatie kun je bijvoorbeeld terecht bij sterkado.nl.