Het weggooien van gevoelige documenten

In vrijwel elk bedrijf in Nederland zijn er gevoelige documenten te vinden. Ook zijn er bedrijven die vrijwel alleen maar gevoelige documenten werken. Het is belangrijk dat hier op een veilige manier mee omgegaan wordt, want je kunt je wel voorstellen dat de gevolgen rampzalig zijn als bepaalde documenten op straat belanden. 

Huur een archiefcontainer 

Op een gegeven moment zijn bepaalde gevoelige documenten niet meer nodig. Het is dan van groot belang dat de onnodige documenten verzameld worden. Hiervoor kun je het beste een archiefcontainer huren van Renewi. Een archiefcontainer is een speciaal ontwikkelde container voor gevoelige documenten. Je kunt hier de documenten in verzamelen zodat het uiteindelijk vernietigd en/of gerecycled kan worden. Wanneer je een archiefcontainer gaat huren, is het verstandig om de verschillende aanbieders te vergelijken. Er zijn veel afvalverwerkers op de Nederlandse markt actief en zij hebben allemaal een eigen tarief. 

Hoe gaat Renewi met mijn documenten om?

Het kan voor een ondernemer of leidinggevende erg angstig zijn om gevoelige documenten te overhandigen aan een bedrijf zoals Renewi. Je kunt niet achterhalen of iemand de documenten heeft gelezen of dat een werknemer van Renewi bepaalde documenten mee naar huis heeft genomen. Gelukkig krijg je bij Renewi de zekerheid dat de documenten niet in te zien zijn voor werknemers van het bedrijf. Dat komt doordat de archiefcontainer op slot blijft, totdat de documenten vernietigd of gerecycled worden. Voor het vernietigen of recyclen van papier worden machines gebruikt, dus ook dan is het onmogelijk dat er documenten op straat belanden.

Is een archiefcontainer alleen bedoeld voor gevoelige documenten?

Een archiefcontainer is zeker niet alleen bedoeld voor gevoelige informatie. Al het papierwerk dat bij een bedrijf gebruikt wordt, kan in een archiefcontainer weggegooid worden. Je moet er wel rekening mee houden dat karton niet in een archiefcontainer gegooid mag worden. Dit heeft te maken met dat dit om een ander soort papier gaat en dat is moeilijker te recyclen. Als je dus erg veel karton hebt om weg te gooien, dan is het aan te raden om een daarvoor geschikte container te huren bij Renewi. Natuurlijk kun je hiervoor ook bij een andere partij in Nederland terecht.